Aproximativ 300 de poliţişti sunt beneficiari ai ajutorului financiar acordat pentru închirierea spaţiului locativ
Sursa foto:Poliţia R. Moldova Vizualizari:

Aproximativ 300 de poliţişti sunt beneficiari ai ajutorului financiar acordat pentru închirierea spaţiului locativ

Aproximativ 300 de poliţişti au beneficiat de indemnizaţia pentru închirierea spaţiului locativ, în ultimele cinci luni.

Încă 56 de cereri au fost aprobate în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei privind modul de achitare a indemnizaţiei pentru închirierea spaţiului locativ pentru poliţişti, a menţionat Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie.

„Cererile au fost depuse inclusiv de şapte familii de poliţişti (soţ şi soţie), care au prezentat toate actele prevăzute. Beneficiarii suportului financiar sunt mai mulţi oameni ai legii din diferite subdiviziuni poliţieneşti: ofiţeri de patrulare, angajaţi ai Direcţiei juridice, Direcţiei finanţe, Direcţiei generale securitate publică şi Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, ofiţeri de investigaţii şi ofiţeri de urmărire penală din Chişinău, Cahul, Străşeni, Ungheni, Cimişlia, Vulcăneşti, Comrat, Râşcani, Ştefan–Vodă, Orhei şi Căuşeni. Totodată, de indemnizaţie vor beneficia mai mulţi ofiţeri de sector din Chişinău şi Hânceşti, precum şi experţi criminalişti din cadrul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare”, a mai adăugat Cavcaliuc.

Depunerea cererilor pentru primirea indemnizaţiei pentru închirierea spaţiului locativ a început în luna august.

Ajutorul financiar acordat pentru închirierea spaţiului locativ este stabilit în conformitate cu salariul de funcţie şi variază între 1300 şi 2000 de lei.

La finele lunii iunie 2018, Guvernul a aprobat un regulament care prevede că funcţionarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensaţii băneşti pentru închirierea spaţiului locativ. Beneficiari ai suportului financiar sunt funcţionarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asiguraţi cu spaţiu locativ şi care au locul permanent de trai situat la o distanţă de peste 30 km de la locul de muncă. Suma compensaţiei acoperă costul chiriei locuinţei, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu depăşeşte salariul de funcţie al angajatului. Totodată, dacă soţul şi soţia sunt funcţionari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii beneficiază de compensaţii pentru chiria spaţiului locativ, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI