Aproape trei mii de persoane au fost supuse screeningului la frontiera Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproape trei mii de persoane au fost supuse screeningului la frontiera Republicii Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 901 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 2 097 traversări persoane, dintre care 1 202 treceri la frontiera moldo-română, 673 treceri la frontiera cu Ucraina şi 222 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost Leuşeni – 655 traversări persoane; Sculeni – 357 traversări persoane şi Aeroport ul Chişinău – 222 traversări persoane (rute charter).

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, poliţiştii de frontieră au înregistrat următoarele acţiuni ilegale: 11 încălcări ale regimului zonei de frontieră şi o peroană a fost documentată pentru încălcarea regimului special în condiţii de stare excepţională.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 901 persoane şi completate 2 097 de fişe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate şi semnate 1 173 de Declaraţii pe propria răspundere privind obligaţia achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul curent.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei şi intrarea în ţară prin punctele de trecere Otaci şi Criva, s-au înregistrat 202 cetăţeni ai Republicii Moldova, repatriaţi din Federaţia Rusă şi Polonia. În Aeroportul Internaţional Chişinău a fost consemnată la intrarea în ţară a unei rute charter din Franţa, fiind înregistraţi 222 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei COVID-19. 

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 148 de apeluri de la cetăţeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI