Aproape patru mii de persoane au solictat urgenţa. Cinci naşteri la etapa de prespital, în doar 48 de ore
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape patru mii de persoane au solictat urgenţa. Cinci naşteri la etapa de prespital, în doar 48 de ore

IMSP CNAMUP informează că pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, 3913 persoane au beneficiat de asistenţă medicală urgentă la etapa de prespital. La instituţiile medicale spitaliceşti din R. Moldova au fost transportaţi 1456 pacienţi, dintre care 1247 adulţi şi 209 copii.

În această perioadă la Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate cinci naşteri la etapa de prespital, care au decurs fără complicaţii. Mamele au o vârstă cuprinsă între 30 – 40 ani.

La data de 11 ianuarie curent, echipele de asistenţă medicală urgentă din raioanele Floreşti şi Soroca au asistat două naşteri chiar în ambulanţă. În ambele cazuri, travaliul s-a declanşat spontan în timpul transportării pacientelor la maternitate. Venirea pe lume a unei fetiţe şi respectiv a unui băieţel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenţiei echipelor AMU.

 La data de 12 ianuarie curent, în raioanele Ialoveni şi Ştefan Vodă au fost înregistrate trei naşteri, inclusiv una în ambulanţă. Echipele AMU au făcut tot posibilul pentru ca trei bebeluşi să vină sănătoşi pe lume. Ulterior, mamele şi nou-născuţii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Similare
RECOMANDĂRI