Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproape 100 de companii din R. Moldova, România, Ucraina, Belarus şi Italia îşi prezintă utilajele la expoziţia internaţională Moldagrotech

Drone pentru stropit, tractoare multi-funcţionale şi alta tehnică agricolă performantă, sunt prezentate la tradiţionala expoziţiei internaţională Moldagrotech şi Farmer organizată la Chişinău. Aproape 100 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus şi Italia au venit să-şi prezinte utilajele la târgul organizat la fostul centru comercial Megapolis.

Dronele sunt printre principalele atracţii ale expoziţiei din acest an. Ele sunt folosite pentru stropirea culturilor şi pot înlocuii stropitorile tradiţionale montate pe tractoare.

ALEXANDRU CASAP, reprezentant companie: „Acesta este model din anul 2021, de ultimă generaţie, cu un rezervor de 30 de litri, care permite să prelucrezi până la 16 hectare pe oră. O astfel de dronă costă 22 de mii 975 de euro în set cu un încărcător şi trei baterii, care-ţi permite să lucrezi continuu 24 de ore din 24, fără întrerupere.”

„Sântem foarte impresionaţi, căci pe parcursul anilor se implimentează alte utilaje mai performante, mai noi.”

Marcello Lambrughi este reprezentantul unui combinat de îngrăşăminte chimice din oraşul Năvodari, România. Compania este una nouă pe piaţa din Republica Moldova şi participă în premieră la expoziţie.

MARCELLO LAMBRUGHI, reprezentant companie:„Tot pornim de la produsele de bază, clasice. Prin tehnologia pe care reuşim să o aplică, îmbunătăţim eficacitatea lor. Cu tehnologia asta, planta poate să asimileze mult mai uşor, mai multă cantitate de substanţă activă.”

De la expoziţie nu au lipsit producători de utilaje agricole. Dumitru Coteţ are 700 de hectare de pământ în raionul Cahul şi ar dori să-şi reînoiască tehnica agricolă.  

DUMITRU COTEŢ, agricultor: „Avem tehnică destulă, dar avem nevoie de nişte agregate să mai cumpărăm. Mai trebuie o semănătoare, dar nu vedem aşa semănători, anul acesta e cam slabă expoziţia.”

Organizatorii recunosc că, din cauza pandemiei, expoziţia din acest an nu este de mare amploare dar totuşi au venit peste 100 de participanţi din 5 ţări.

CAROLINA CHIPER, organizator: „Anii precedenţi noi ajungeam şi la 16 ţări. Dar oricum ne bucură faptul că avem reprezentanţi şi din Italia, România, Ucraina, şi Belarusul şi-a adus tehnica agricolă. Ţările străine ne prezintă şi utilaje pentru păstrarea cerealelor şi fertilizanţi.”

Expoziţia internaţională Moldagrotech şi Farmer se află la cea de a 29-a ediţie. Doritorii o pot vizita până mâine, 16 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI