Aproape 1,4 milioane de cetăţeni ai R. Moldova au paşapoartele expirate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape 1,4 milioane de cetăţeni ai R. Moldova au paşapoartele expirate

Aproape 1,4 milioane de cetăţeni ar urma să-şi reperfecteze paşapoartele în 2021, motivul fiind expirarea termenului de valabilitate. Peste 366 de mii de paşapoarte ale cetăţenilor vor expira în anul curent, anunţă Agenţia Servicii Publice.

Având în vedere situaţia pandemică, dar şi în vederea evitării aglomeraţiilor şi cozilor în sediile instituţiei, Agenţia Servicii Publice vine cu recomandarea către cetăţeni de a se asigura din timp să obţină paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova.

Verificarea valabilităţii paşaportului poate fi efectuată prin accesarea paginii web oficiale a ASPwww.asp.gov.md, aplicaţia „Verifică statutul documentului”.

"Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să deţină concomitent două paşapoarte valabile. Cererea de eliberare a actelor de identitate poate fi depusă în orice Centru multifuncţional,indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reşedinţa solicitantului", menţionează ASP.

De asemenea, Agenţia Servicii Publice susţine că subdiviziunile teritoriale ale instituţiei activează conform programului de muncă: de luni până sâmbătă, de la 07:30 până la 16:00. Detalii despre programul de muncă ale centrelor multifuncţionale (luni-vineri sau luni-sâmbătă) pot fi accesate pe site-ul ASP - www.asp.gov.md/ro/cmf.

Termenul de perfectare a actelor de identitate poate varia de la 30 de zile, până la 24 de ore. Pentru obţinerea actelor de identitate, solicitanţii pot depune o cerere în cadrul tuturor centre multifuncţionale din R. Moldova. Perfectarea paşaportului în regim de urgenţă (în aceeaşi zi) este disponibilă în cadrul Centrelor multifuncţionale din municipiul Chişinău nr. 2 (str. Puşkin, 47) şi nr.5 (str. Alexandru cel Bun, 56).

Programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale ASP www.asp.gov.md sau prin intermediul Call-centrului, la numărul de telefon 14909.

Similare
RECOMANDĂRI