Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anul 2022 nu a început sub cele mai liniştite auspicii. Câte crime, furturi şi accidente rutiere au fost săvârşite

Anul 2022 nu a început sub cele mai liniştite auspicii. În doar 12 zile au fost patru crime, 149 de furturi şi 38 de accidente rutiere. La astea adăugăm şi peste 30 de alerte false cu bombă în care doar 17 făptaşii au fost identificaţi.

Potrivit datelor poliţiei, de la inceputul acestui an, s-au comis nu mai puţin de 783 de infracţiuni. Sunt şi 4 omoruri, la Călăraşi, în sectorul Botanica şi două cazuri la Teleneşti. Deşi a curs mult sânge, politistii spun că e mai bine ca anul trecut când au fost înregistrate 11 omoruri.

IURIE PODARILOV, şeful Inspectoratului General al Poliţiei: „În toate 4 cazuri, autorii au fost stabiliţi şi reţinuţi, ba mai mult, toate persoanele se află în arest preventiv. Aici vorbim inclusiv şi despre două cazuri mai complexe cum ar fi cel din parcul valea Trandafirilor cu reţinerea a doi militari şi cel de la Teleneşti, unde motivul crimei a fost unul de răzbunare, victima fiind parte a unui dosar anterior al minorului care a comis infracţiuni.”

Poliţiştii nu prea au avut linişte şi au confiscat şi o mulţime de droguri in valoare de peste 5 milioane de lei. A fost prins un bărbat de 24 de ani care vindea droguri pe internet şi acasă avea vreo 3 kilograme de narcotice, în valoare de 2,5 milioane de lei. O altă cantitate importanta a fost capturată de la membrii unei retele internationale de traficanti. Capul grupării este un bărbat din Tadjikistan care, împreună cu o femeie din Ucraina, a venit la Chişinău cu un kg de heroină.  Cei doi au fost reţinuţi în timp ce urmau să se întâlnească cu un potenţial cumpărător.

IURIE PODARILOV, şeful Inspectoratului General al Poliţiei: „Cei doi au fost reţinuţi în centrul Chişinăului cu 1 kg de heroină. Drogurile erau transporate pe cale de contrabandă din Federaţia Rusă. Valoarea lor atingând suma de 2,5 milioane de lei. Menţionăm că, dintr-un singur gram de heroină sunt drogaţi 6-7 consumatori. Respectiv puteţi calcul, câte mii de oameni, preponderent tineri au fost salvaţi”

Nu a fost un inceput de an prea linistit nici pentru pompieri. În perioada 25 decembrie – 8 ianuarie, au fost în 638 de misiuni, dintre care 231 de incendii, 241 de misiuni de căutare şi salvare şi 166 de intervenţii auxiliare.
Similare
RECOMANDĂRI