ANI va analiza informaţiile prezentate de Viorel Morari despre legăturile familiei procurorului general cu Veaceslav Platon
Sursa foto:Agora.md Vizualizari:

ANI va analiza informaţiile prezentate de Viorel Morari despre legăturile familiei procurorului general cu Veaceslav Platon

Procurorul-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, afirmă că între soţia procurorului general şi persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, dar şi nemijlocit Platon, ar exista anumite legături şi acest fapt scoate în vileag de ce se urgentează examinarea dosarului de revizuire în care este vizat acesta. Viorel Morari nu exclude un eventual şantaj. După declaraţiile lui Morari, Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că „va analiza informaţiile relatate de către fostul procuror”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Viorel Morari a declarat că în toată această situaţie se înscrie foarte bine comportamentul lui Veaceslav Platon, atunci când se străduieşte să intimideze, să corupă sau să influenţeze persoanele care nu sunt de partea lui sau îi opun rezistenţă în cadrul legal. Potrivit lui Morari, inclusiv din cauza acestui comportament, se atestă un tratament diferenţiat din partea justiţiabililor, atât în dosarul în care el este învinuit, dar şi în cel de  revizuire, în care este vizat Platon. 

Potrivit lui Morari, ambele dosare sunt examinate la Judecătoria municipiului Chişinău, oficiul Buiucani. Însă, în cazul Morari se încearcă o tergiversare. Şi cu totul alt comportament se atestă în dosarul de revizuire a dosarului de condamnare a lui Veaceslav Platon, afirmă procurorul-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie.

Viorel Morari a mai spus că, documentându-se pentru următoarele şedinţe, a găsit pe pagina Ministerul Justiţiei al Ucrainei acte care confirmă că soţia lui Alexandr Stoianoglo ar fi fost beneficiara a două companii acţionare ale unei bănci comerciale din Republica Moldova, unde era acţionar şi Veaceslav Platon.

Viorel Morari a declarat că nu îi este frică nici de procurorul general, nici de Veaceslav Platon şi va depune toată străduinţa „pentru a scoate în vileag acţiunile ilegale ale celor doi, care aduc o atingere gravă independenţei organelor procuraturii şi a justiţiei în genere”.

Viorel Morari  spune că nu are de gând să se eschiveze de justiţie, chiar dacă, chiar azi, a fost informat de avocatul său că fost citat, pentru data de 14 ianuarie, în legătură cu o altă potenţială bănuială. „Reiterez, nu am de gând să mă eschivez, chiar dacă aş şti cu certitudine că din nou voi fi plasat în arest în Penitenciarul nr. 13. Sunt gata să-mi iau hainele, să mă duc la porţile penitenciarului şi să vă aştept abuzurile dumneavoastră, domnule Stoianoglo”, a declarat Viorel Morari.

„Autoritatea Naţională de Integritate va analiza informaţiile relatate de către fostul procuror, Viorel Morari, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă şi va reveni ulterior cu o reacţie. Totodată, încurajăm persoanele care dispun de mai multe materiale probatorii la acest subiect să le prezinte în atenţia instituţiei noastre”, a anunţat ANI.
 
Similare
RECOMANDĂRI