ANI: Un deputat cu averea nedeclarată, directorul Moldsilva – cu conflict de interese, iar un fost şef IGP şi un procuror - sancţionaţi contravenţional
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

ANI: Un deputat cu averea nedeclarată, directorul Moldsilva – cu conflict de interese, iar un fost şef IGP şi un procuror - sancţionaţi contravenţional

Inspectoratul de Integritate al ANI a constatat încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Iar un adjunct al procurorului şef din Procuratura Ştefan Vodă, un ex-şef IGP şi directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancţiuni contravenţionale pentru depunerea tardivă şi nedepunerea declaraţiilor de avere şi insterese personale.

Un alt act de constatare a fost întocmit în privinţa unui funcţionar cu statut special din cadrul MAI, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul Moldsilva şi cinci aleşi locali din raionul Leova, Găgăuzia au fost constataţi cu conflicte de interese nedeclarate şi nesoluţionate.Alţi doi aleşti locali din Nisporeni şi din raionul Floreşti s-au aflat în incompatibilitate de funcţie.

Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de integritate au iniţiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese şi un control pentru incompatibilitate de funcţie. În aceste verificări sunt vizaţi şeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chişinău, doi aleşi locali din raionul Călăraşi şi Dubăsari şi seful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Două cauze contravenţionale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese şi nedepunerea declaraţiei de avere şi interese personale de doi aleşi locali din raioanele Basarabeasca şi Leova.
 
Similare
RECOMANDĂRI