Angajaţii S.A. „Apă-Canal Chişinău” s-au alăturat campaniei de salubrizare a râului Bîc
Sursa foto:acc.md Vizualizari:

Angajaţii S.A. „Apă-Canal Chişinău” s-au alăturat campaniei de salubrizare a râului Bîc

Cel puţin 200 de angajaţi ai S.A. „Apă-Canal Chişinău” au participat activ la salubrizarea albiei râului Bîc, dar şi pe teritoriile din împrejurimi, de la str. Mihai Viteazul şi până la str. Ismail.

De rând cu colaboratorii, care au luat parte la acţiunile de salubrizare a capitalei şi care au avut la îndemână unelte necesare pentru a munci productiv, au fost antrenate mai multe autospeciale, cu ajutorul cărora au fost evacuate 44 m3 de gunoi. Gunoiul colectat de către angajaţii ACC a fost stocat în saci de polietilenă, separat pentru aticolele din plastic, sticlă şi hârtie.

An de an, angajaţii de la întreprindere salubrizează teritoriile adiacente S.A.„Apă-Canal Chişinău” şi nu numai.

Amintim că pe parcursul lunilor martie şi aprilie, administraţia publică locală din Chişinău va organiza un şir de activităţi în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară la care sunt îndemnaţi să participe şi locuitorii capitalei.

Autorităţile locale vor pune la dispoziţia chişinăuienilor mănuşi, pungi, precum şi transport pentru evacuarea deşeurilor. Evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 şi 30 martie, precum şi pe 13 şi 20 aprilie, pentru ca locuitorii capitalei să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea şi amenajarea oraşului în preajma Sărbătorilor de Paşti.

Mai exact, pe 16 martie va fi organizată o acţiune de salubrizare a albiei râului Bîc, dar şi a celorlalte bazine de apă care traversează capitala, inclusiv râuleţul Durleşti, Malina Mică, Ţiganca, Valea Trandafirilor. Pe 30 martie, vor fi plantaţi 10 mii de arbori în diferite zone din oraş. Pe 13 aprilie, chişinăuienii sunt aşteptaţi la curăţenia generală a parcurilor şi a pădurilor-parc, iar la 20 aprilie este planificată curăţenia generală a curţilor de blocuri.
Similare
RECOMANDĂRI