Angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare concediaţi după moartea lui Andrei Brăguţa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare concediaţi după moartea lui Andrei Brăguţa

Şeful adjunct al Penitenciarului nr.16 Pruncul şi şeful Serviciului medical al Penitenciarului nr.13 au fost concediaţi pe motiv că au avut o atitudine neglijentă şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu. Departamentul Instituţiilor Penitenciare a luat decizia în urma desfăşurării anchetei interne după moartea lui Andrei Brăguţa.

Totodată, şeful adjunct al Serviciului medical al Penitenciarului nr.13 a fost sancţionat cu mustrare. Materialele acumulate în urma cercetării de serviciu au fost expediate Procuraturii Generale, în contextul cercetărilor penale declanşate. Departamentului Instituţiilor Penitenciare a iniţiat ancheta de serviciu în urma decesului lui Andrei Braguţa în Penitenciarul nr.16.

Andrei Brăguţa a decedat pe 26 august în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv. Procurorii au constatat că Brăguţa a fost bătut de alţi patru deţinuţi, cu acordul gardienilor. Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal în acest caz, iar cinci persoane, printre care şi trei poliţişti, au fost reţinute.
 
 
Similare