American Councils for International Education anunţă organizarea celei de-a patra ediţii a Elie Wiesel Study Tour
Vizualizari:

American Councils for International Education anunţă organizarea celei de-a patra ediţii a Elie Wiesel Study Tour

Ambasada Statelor Unite în Moldova, alături de American Councils for International Education şi cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Naţional Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului şi al Complexului Cultural Sportiv Studenţesc Tei invită studenţii, masteranzii şi doctoranzii cu cetăţenie română, cu vârsta între 18 şi 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a patra ediţie, este finanţat de către Ambasada Statelor Unite în Moldova şi îşi propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului şi de istoria Holocaustului, ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte şi de a aprofunda cunoştinţele deţinute. Programul oferă 5 de burse complete ce acoperă costurile participării în program.

Anul acesta, programul va avea două faze: în prima fază participanţii vor avea şansa să participe la un curs online de trei săptămâni (17 August – 04 Septembrie), iar în a doua fază participanţii vor lua parte la o excursie de studiu prin România, Polonia, Slovacia şi Ungaria (27 Ianuarie 2021 – 05 Februarie 2021).

În prima ediţie a programului, din vara anului 2017, participanţii au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet, Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I şi Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia şi Fabrica lui Schindler. În cadrul ediţiei 2018, programul a fost extins, incluzând şi Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia, Cartierul Evreiesc din Budapesta şi Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”.

Pe toată durata vizitei de studiu, participanţii vor fi însoţiţi de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informaţiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceştia dezbateri tematice şi îi va provoca să gândească critic.

Participanţii o să trebuiască să fie prezenţi la lecţiile online, precum şi să ia parte la toate activităţile din timpul fazei online sau Study Tour-ului fizic, aceastea fiind obligatorii. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 5 de participanţi trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine. În 2020, participanţilor din România li se vor alătura şi participanţi din Republica Moldova şi Ungaria.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:
•      au cetăţenia Republicii Moldova;
•      au minim 18 ani şi maxim 26 de ani împliniţi în momentul începerii programului (17 August 2020);
•      sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în Româniala orice profil de studiu;
•      au cel puţin cunoştinţe medii de limba engleză;
•      demonstrează interes faţă de tematica programului;
•     sunt dispuşi să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferinţă locală etc);
                                         
Organizatorii vor selecta un număr de 5 de participanţi, în urma evaluării aplicaţiei. Tinerii interesaţi se pot înscrie online până pe 13 Iulie 2020https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/
 
Informaţii complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .
 
Persoană de contact:
Marciuc Ala, Coordonator de Program
Telefon: 076007613
E-mail: [email protected]
 
Similare
RECOMANDĂRI