Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada Turciei a donat peste trei tone de carne de vită copiilor nevoiaşi din Republica Moldova

Gest nobil făcut de Ambasada Turciei in Republica Moldova, cu ocazia sfintei sarbători Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului. Conform tradiţiei musulmane, în aceste zile sunt sacrificate animale, iar carnea este donată nevoiaşilor. În Republica Moldova, pentru al doilea an consecutiv, o cantitate importantă de carne de vită a ajuns în mai multe centre de plasament din Chişinău, dar şi din Găgăuzia.

În total, Ambasada Turciei, împreună cu membrii fundaţiei internaţionale de caritate Semiluna Roşie, au donat 3.750 de kg de carne de vită.

„Această sărbătoare are o tradiţie ca oamenii care sunt mai bogaţi să sacrifice un animal, iar carnea acestuia să fie dăruită oamenilor nevoiaşi. Vrem să le mulţumim celor de la Chişinău, dar şi fundaţiei Semiluna Roşie pentru ajutor. Când vedem copii fericiţi şi noi suntem fericiţi”, a declarat Excelenţa Sa Gürol Sökmensüer, ambasadorul Turciei în Republica Moldova.
 
Întreaga cantitate de carne urmează să ajungă în mai multe centre de plasament din Chişinău.
 
Este pentru al doilea an consecutiv când turcii donează carne de vită copiilor nevoiaşi din Republica Moldova. Anul trecut, centrele de plasament au organizat şi un concurs de meniuri pentru copii care să conţină carne de vită.
 
Kurban Bayram este una dintre cele mai importante sărbători musulmane. Sărbătoarea ţine patru zile.
 
Similare
RECOMANDĂRI