Ambasada României în R. Moldova: Alegerile pentru Parlamentul României se vor desfăşura într-un context fără precedent
Sursa foto:ZdG Vizualizari:

Ambasada României în R. Moldova: Alegerile pentru Parlamentul României se vor desfăşura într-un context fără precedent

Ambasada României la Chişinău reaminteşte că alegerile pentru Parlamentul României din 5-6 decembrie se vor desfăşura într-un context fără precedent, marcat de provocările generate de pandemia de COVID-19 şi de măsurile sanitare restrictive luate în România şi Republica Moldova.

Potrivit misiunii diplomatice, măsurile sanitare trebuie să fie strict respectate, reprezentând factori importanţi în pregătirea şi desfăşurarea procesului electoral.

Printre măsurile sanitare ce trebuie respectate, Ambasada României menţionează:

• purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;
• asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;
• dezinfecţia periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;
• dezinfecţia sediilor secţiilor de votare, înainte şi după terminarea votării, în ambele zile de votare;
• dezinfecţia periodică a suprafeţelor şi a instrumentelor necesare votării, pe durata derulării procesului electoral.

Ambasada precizează că aceste măsuri vor fi coroborate cu măsurile sanitare în vigoare în Republica Moldova, în raionul şi localitatea în care este organizată secţia de votare.

„Să dăm dovadă că suntem responsabili şi ne pasă de sănătatea celor dragi şi a celor din jur!”, îndeamnă misiunea diplomatică a României.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI