SOCIAL

Ambasada Franţei a lansat o campanie de Ziua Naţională a ţării

De ziua naţională a Franţei, reprezentanţii Ambasadei acestei ţări în Republica Moldova nu au aşteptat să primească daruri, ci au oferit ei înşişi cadouri. 150 de pachete alimentare vor ajunge la persoane din grupurile social-vulnerabile din Chişinău, dar şi din alte raioane ale Republicii Moldova. Este un nou sprijin acordat de autorităţile franceze, după cel oferit cetăţenilor Republicii Moldova, afectaţi de pandemia de COVID-19.

Cele 150 de pachete alimentare oferite de Ambasada Franţei vor ajunge la persoanele nevoiaşe - fie că vorbim de bătrâni, mame singure sau persoane cu dizabilităţi. Beneficiarii sunt atât din Chişinău, cât şi din raioanele Republicii Moldova.

MARIA NEAGU, ataşat, Ambasada Franţei în Republica Moldova: Anul trecut am venit cu o donaţie de echipament medical. Anul acesta am decis să ne orientăm privirea spre semenii noştri care au avut de suferit mai mult în contextul pandemiei. Ei au trebuit să se confrunte pe lângă acest virus, cu boala, cu singurătatea, cu handicapul, cu diferite probleme sociale care le îngreunează existenţa.

Excelenţa Sa PASCAL LE DEUNFF, ambasadorul Franţei în Republica Moldova: Această pandemie ne-a amintit că cea mai bună soluţie pentru orice adversitate este solidaritatea. Încă de la începutul pandemiei, state, organizaţii internaţionale, societatea civilă şi sectorul privat s-au unit în faţa acestui flagel. Franţa întotdeauna a fost şi rămâne parte a acestui concert al solidarităţilor.

Gestionarea campaniei sociale şi repartizarea alimentelor i-a fost încredinţată Asociaţiei Obşteşti "Laolaltă". Anul trecut, această organizaţie non-guvernamentală s-a remarcat ajutând persoanele afectate de Covid-19.

NATALIA SCRELEA, co-fondator, Asociaţia Obştească "LAOLALTĂ": Pentru a organiza acest proces este nevoie ca să se implice foarte multe persoane, noi le-am avut, iar asta implică solidaritate, empatie şi că se poate.

LILIA ŢURCANU, reporter TVR MOLDOVA: Să fii sărac în Republica Moldova este o sentinţă greu de dus, iar datele statistice în acest sens sunt dramatice. Aproape un sfert din populaţia Republicii Moldova trăieşte la limita sărăciei, având venituri mai mici de 2000 de lei.