Alte trei mii de cărţi, donate de Biblioteca Metropolitană din Bucureşti către Biblioteca „B.P. Haşdeu” din Chişinău
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Alte trei mii de cărţi, donate de Biblioteca Metropolitană din Bucureşti către Biblioteca „B.P. Haşdeu” din Chişinău

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a transferat cu titlu gratuit către Biblioteca „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Chişinău un număr de 3.000 de volume, reprezentând a treia tranşă dintr-un transfer de 20.000 de volume.

Până acum au fost transferate 7.000 de cărţi, urmând ca până la sfârşitul anului să fie transferate şi restul de 13.000 conform promisiunii făcute de primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, cu ocazia vizitei la Chişinău în data de 17 februarie 2018, se menţionează într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, o delegaţie a Bibliotecii Metropolitane a vizitat trei spaţii ale Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, printre care şi Biblioteca „Mihai Eminescu”, bibliotecă ce va găzdui anul acesta Congresul Mondial al Eminescologilor, în luna septembrie.

Potrivit Infoprut, în luna martie a fost semnat un Acord de Parteneriat între Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Biblioteca „B.P. Haşdeu” din Chişinău, potrivit căruia, în an de Centenar al Marii Uniri, cele două biblioteci municipale îşi vor da mâna spre a organiza şi derula împreună o serie de activităţi culturale.

Similare
RECOMANDĂRI