Alte două persoane au decedat, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Alte două persoane au decedat, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

Două femei, din satul Pelinei, raionul Cahul, şi-au pierdut viaţa, cel mai probabil intoxicându-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

Un bărbat de 49 de ani, care după primele informaţii este stăpânul locuinţei în care s-a înregistrat cazul, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Alte două persoane, femei de 36 şi 45 de ani şi-au pierdut viaţa, cel mai probabil intoxicându-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă roagă cetăţenii să fie foarte prudenţi, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi  în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acţiuni de verificare a nivelului de concentraţie cu vapori periculoşi, atunci când mergeţi în beci, e recomandat să aprindeţi o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependenţă de durata de ardere a lumânării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viaţa în pericol. În astfel de situaţii, este important apelarea imediată a Serviciilor de urgenţă, pentru ajutor  calificat. 

TVR MOLDOVA aminteşte că acesta este al doilea caz de deces, în urma intoxicării cu dioxid de carbon emanat în timpul fermentării vinului. În primul caz, înregistrat în luna septembrie curent, un bărbat de 68 de ani din raionul Cahul şi-a pierdut viaţa.
Similare