Ajutoarele trimise de comunitatea Sectorului 1 Bucureşti au ajuns la oamenii din raionul Orhei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ajutoarele trimise de comunitatea Sectorului 1 Bucureşti au ajuns la oamenii din raionul Orhei

Convoiul umanitar cu 12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 Bucureşti a ajuns la oamenii din raionul Orhei. Ajutoarele au fost distribuite în comunităţile româneşti aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament şi bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreţine singuri.

Preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficială, mulţumiri comunităţii Sectorului 1 şi primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea arătată faţă de românii de peste Prut care au nevoie de ajutor.

La realizarea acţiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administraţia Domeniului Public, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Centrul Cultural al Sectorului 1 Bucureşti.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării. Şi nu ne rezumăm doar la sprijinul instituţional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunităţi locale româneşti, ci şi la acţiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acţiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăţi din raionul Orhei se înscrie exact în această sferă. Este un minimum pe care îl putem face pentru ca fraţii noştri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci şi cu fapte pe măsură”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Similare
RECOMANDĂRI