Agresorii familiali vor putea fi monitorizaţi electronic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agresorii familiali vor putea fi monitorizaţi electronic

Agresorii familiali vor putea fi monitorizaţi electronic. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege pentru modificarea mai multor acte normative în acest sens. Potrivit proiectului, brăţara urmează să fie cuplată la mâna sau piciorul agresorului imediat după pronunţarea de către judecător a ordonanţei de protecţie a victimei, cu aplicarea măsurilor de protecţie, transmite IPN.

Totodată, se propune obligarea agresorului de a părăsi temporar locuinţa comună ori de a sta departe de locuinţa victimei, indiferent de dreptul de proprietate asupra bunurilor. De asemenea, agresorii vor trebui să stea departe de locul aflării victimei, la o distanţă ce îi asigură acesteia securitatea, excluzând orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau alt mod.

În acelaşi timp, agresorului îi va fi interzis să se apropie de locul de muncă al victimei, cel de studii al copiilor sau alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează.

Modificările acordă posibilitate victimei, membrilor familiei acesteia, să fie monitorizaţi printr-un sistem electronic de supraveghere, de tipul unui telefon GSM, dacă aceştia îşi expimă acordul în formă scrisă.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală. Noile reglementrăi urmează să intre în vigoare la expirarea termenului de şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.
Similare
RECOMANDĂRI