Agenţii economici care speculativ majorează preţurile vor fi sancţionaţi, declaraţie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Agenţii economici care speculativ majorează preţurile vor fi sancţionaţi, declaraţie

Agenţii economici care majorează speculativ preţurile riscă să fie sancţionaţi, a anunţat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

„Nu există premise la această etapă, pentru că tot ce ţine de rezervele pe intern, noi avem rezerve şi nu avem probleme în ceea ce ţine de securitatea alimentară. Tot ceea ce ţine de importuri – au fost blocaje câteva zile la frontiera Sloveniei, Ungariei, României – aceste probleme au fost soluţionate prin implicarea Guvernului, a Ministerului Afacerilor Externe. Noi suntem în contact cu toţi transportatorii, de aceea, reţelele de comerţ, nu aveţi motive să majoraţi preţurile”, a declarat el.

Potrivit lui Igor Dodon, este examinată şi posibilitatea de a plafona preţurile pentru produsele de primă necesitate. Autorităţile pregătesc un pachet de măsuri pentru susţinerea sectorului real al economiei, precum şi a cetăţenilor care stau temporar acasă.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgenţă pentru 60 de zile, începând cu 17 martie, în vedere situaţia epidemiologică legată de răspândirea cornavirusului de tip nou COVID-19. Până acum, au fost confirmate 36 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. O persoană s-a vindecat, iar alta a decedat.
Similare
RECOMANDĂRI