Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi reorganizată

Noi reforme bat la uşă. De această dată, lituanienii ne vor învăţa cum să protejăm angajatii la locul de muncă. S-a semnat şi un acord între Agenţiile Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Republica Moldova şi Lituania. Documentul prevede cooperarea şi schimbul de bune practici, astfel încât să atingem standardele Uniunii Europene.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă se va reorganiza. Experţii din Lituania vor prezenta tendinţele şi politici active ale pieţei muncii, migraţia forţei de muncă şi implementarea proiectelor comune în acest domeniu. Lituania deja a trecut printr-o amplă reformă care a şi adus rezultate.
 
Autorităţile de la Chişinău şi-au trasat şi unele priorităţi, printre acestea fiind excluderea traficului de fiinţe umane în domeniul muncii, reformarea sistemului de pensii, securitatea la locul de muncă şi incluziunea socială. Experţii lituanieni vorbesc însă despre realizarea tuturor reformelor în pas cu tehnologiile inovative.
 
Anterior, cu suportul Ministerului Securităţii Sociale din Lituania a fost reorganizat şi Inspectoratul de Stat al Muncii.
Similare
RECOMANDĂRI