Agenţia de Guvernare Electronică a lansat un nou serviciu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţia de Guvernare Electronică a lansat un nou serviciu

Un nou serviciu electronic – MPower – Registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice a fost lansat astăzi de Agenţia de Guvernare Electronică (AGE). Serviciul a constituit noutatea celei de a şaptea săptămâni a campaniei de comunicare, prilejuită de împlinirea a zece ani de e-Guvernare în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Sistemul informaţional MPower permite atât cetăţenilor aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi conaţionalilor de peste hotare, să acorde unei terţe persoane împuterniciri de reprezentare din orice colţ al lumii. „Serviciul de reprezentare MPower permite într-o modalitate simplă de a oferi împuterniciri în baza semnăturii electronice şi durează doar câteva minute”, potrivit managerului de proiect, Igor Bercu.

De asemenea, consultantul juridic al AGE, Vadim Vintilă, s-a referit la cadrul legal care stă la baza funcţionării MPower. „Acordarea împuternicirilor de reprezentare se poate face autonom, fără asistenţa din partea serviciilor notariale, este gratuit, reduce costurile şi timpul de acordare. Este accesibil pentru persoane fizice şi juridice de drept public şi privat, în baza semnăturii electronice calificate”, a explicat Vintilă.

În cadrul evenimentului a fost demonstrat modul de accesare a noului serviciu guvernamental şi oferite recomandări viitorilor utilizatori despre cum funcţionează sistemul la modul practic. Totodată, specialiştii AGE au anunţat disponibilitatea continuă de a oferi ghidaj tuturor solicitanţilor de suport privind accesarea cu succes a serviciilor publice digitale.

Alături de celelalte servicii electronice noi care au fost lansate de Agenţia de Guvernare Electronică,  noua platformă de guvernare digitală oferă mai multe beneficii utilizatorilor şi se înscrie în seria de servicii menite să îmbunătăţească performanţa guvernării în Republica Moldova, să reducă costurile, birocraţia şi să aducă serviciile publice mai aproape de necesităţile cetăţeanului.

MPower se bazează pe serviciile MPass, MSign, MNotify, MLog, MConnect, MCabinet şi MCloud, lansate anterior Agenţia de Guvernare Electronică.

Similare
RECOMANDĂRI