Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Afacere cu paşapoarte româneşti, deconspirată de CNA

Ofiţerii CNA au reţinut trei persoane care luau de la oameni până la 5 mii de euro şi le promiteau în schimb ajutor pentru obţinerea rapidă a cetăţeniei române. Ofiţerii CNA şi procurorii au făcut percheziţii la domiciliile şi la birourile mai multor persoane vizate în schema infracţională.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, în schemă ar fi fost implicaţi agenţi economici, notariate şi alte persoane juridice, inclusiv intermediari din Republica Moldova şi România. Bănuiţii foloseau trei site-uri web pe care promiteau că pot urgenta obţinerea cetăţeniei române.

INA VOLOŞCIUC, ofiţer de presă, Centrul Naţional Anticorupţie: Este vorba despre site urile http://programare.mdhttp://interdoc.info sau http://documente.md, platforme specializate în facilitarea procedurilor de perfectare a documentelor şi de programări la diferite instituţii publice. Utilizând aceste pagini electronice, membrii schemei puteau să întreprindă, în complicitate cu persoane afiliate acestor platforme, acţiuni de manipulare a informaţiei, cum ar fi programarea în afara rândului pe timp de pandemie, depunerea jurământului în lipsa persoanei,  obţinerea unor certificate în termeni restrânşi.

Pe numele celor trei persoane au fost deschise dosare penale pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Cei bănuiţi riscă până la 10 ani de închisoare.

 
Similare
RECOMANDĂRI