Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Admiterea-2019: Cei mai mulţi candidaţi aleg Dreptul, Administrare Publică sau Business

Dreptul, administrare publică sau business. Sunt facultăţile la care aleg să-şi facă studiile cei mai mulţi tineri din Republica Moldova. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică. În opinia rectorului Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic, aceste date nu corespund realităţii, iar cei mai mulţi tineri au fost înmatriculaţi la ştiinţele educaţiei.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, după ce termină studiile liceale, elevii preferă ştiinţele economic. În anul de studii 2018- 2019 cei mai mulţi, adică 41,3 la sută, şi-au depus dosarele la business, administrare şi drept, 16 la sută au aplicat la specialităţi din domeniul  Educaţiei.

12,3 la sută şi-au început studiile în domeniul Inginerie, tehnologii de prelucrare, arhitectură şi construcţii, iar 7,4 la sută au preferat specialităţile din domeniul ştiinţe sociale, jurnalism şi relaţii publice. La partea opusă se află specialităţi precum ştiinţe agricole, silvicultură sau piscicultură. Aici şi-au depus dosarul 1,9 la sută.

Rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic, are însă o altă opinie.

În anul de studii 2018- 2019, în învăţământul superior în Republica Moldova erau peste 60 de mii studenţi. 75% dintre aceştia fiind încadraţi în ciclul de licenţă.
Similare
RECOMANDĂRI