Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Actorii de la teatrul „Geneza Art” revin pe scenă

După o pauză lungă fără spectacole, teatrele din Republica Moldova şi-au redeschis uşile pentru iubitorii de artă. Dornici de emoţiile spectatorilor şi de aplauzele din sală, actorii de la teatrul „Geneza Art”, revin pe scenă chiar din această seară. Administraţia teatrului a luat toate măsurile de protecţie împotriva pandemiei.

Pe artiştii de la Geneza Art i-am surprins în sala de spectacole, în timpul repetiţiilor pentru piesa pe care o vor prezenta chiar în această seară, Dorian Grey, în regia Danielei Burlaca.

Directorul artistic al Teatrului Geneza Art, mărturiseşte că i-a fost tare dor de scenă şi are emoţii mari, pe care le trăieşte cu multă responsabilitate.

DANIELA BURLACA director artistic, teatrul "Geneza Art": De fiecare dată ies pe scenă cu emoţii, după care mizez cumva pe adrenalină şi intră într-un flux obişnuit ceea ce se întâmplă pe scenă, dar astăzi e un fel de când după foarte mult timp revii şi de parcă aş fi plecat din ţară şi mi-ar fi foarte dor de familie, cam aşa mă simt eu, chiar îmi este dor.
Această meserie nu iubeşte pauzele.

Daniela Burlaca spune că a fost copleşită de tristeţe în toată perioada în care nu s-au jucat spectacole.

DANIELA BURLACA director artistic, teatrul "Geneza Art": Eram într-o luptă intensă cu noi înşine, cu aspiraţiile noastre, cu tot ceea ce am clădit pe durata a mai mult timp şi atunci când eşti pe val şi simţi că poţi oferi mult mai mult şi că lumea cere asta de la tine şi brusc şi se taie totul, ţi se închide drumul, poarta în nas, la modul direct şi tu trebuie să te conformezi cu asta şi să aştepţi. Actorii sunt oameni extrovertiţi, ei nu au răbdare, lor nu le place să aştepte, ei trebuie să fie, să spună, să emane energei şi îţi dai seama că am stat ca un anuimal în colivie.

Actorii sunt foarte dornici să-i bucure pe spectatori şi să-şi etaleze calităţile la cel mai înalt nivel.

NICU ŢURCANU artist emerit, actor, teatrul "Geneza Art": Sunt nişte emoţii asumate şi de mult timp aşteptate pentru că practic ne-a fost luată de la gură bucăţica de pâine, am aşteptat acest moment şi sperăm ca el să ţină mult timp înainte, să putem juca, să ne putem împărţi cu imaginile, cu esenţa pe care încercăm să o transmitem din scenă spectatorilor şi ei să se regăsească şi să plece cu ceva mai mult decât au venit aici.

CRISTIAN PEREPELIUC actor, teatrul "Geneza Art": În aceeaşi zi în care am aflat că se redeschid teatrele, am aflat că peste două zile jucăm şi am intrat aşa în forţă.

Pentru a preveni răspândirea virsului Sars-Cov-2 în timpul spectacolelor, au fost luate toate măsurile de protecţie.

DANIELA BURLACA director artistic, teatrul "Geneza Art": Am investit chiar şi în câteva aparate pentru dezinfecţie pe porţiuni largi, atât în sală, pe scenă, în cabină, depozite, sigur că se păstrează distanţa fizică în sală.

Interesul spectatorilor pentru teatru, setea lor de artă şi de cultură, au dus la epuizarea tuturor biletelor pentru următoarele spectacole ce urmează a fi jucate la Geneza Art.

DANIELA BURLACA, director artistic, teatrul "Geneza Art": Foarte multă lume s-a solidarizat cu noi în această perioadă. După ce ni s-au deschis uşile, am avut permisiune, oamenii.. a fost o avalanşă de felicitări peste noi.

NICU ŢURCANU artist emerit, actor, teatrul "Geneza Art": Sute de mesaje am primit, ura, am câştigat, este extraordinar, datorită vouă, echipei teatrului "Geneza Art" s-a întâmplat acest moment pentru că noi am ieşit cu acea conferinţă de presă în care am cerut drepturile noastre de a ieşi în scenă.

CRISTIAN PEREPELIUC actor, teatrul "Geneza Art": Vă mulţumesc pentru tot aportul şi pentru toată susţinerea voastră!

Perioada restricţiilor a fost complicată şi pentru cei de la Teatrul Municipal de Păpuşi "Guguţă". Însă de săptămâna viitoare, îşi aştepată spectatorii cu piese noi.

GABI LUNGU director artistic, teatrul "Guguţă": Eu mereu am fost de părere că nu era cazul să le închidem (n.r. teatrele) pentru că nu mai erau chiar teatrele focarul pandemiei.
Am încercat şi în această pandemie, cât de cât, să nu stăm pe loc, pentru că suntem o instituţie pentru copii, iar copiii nu trebuie privaţi de unele momente de suflet. Noi am încercat să ameliorăm, cât de cât, situaţia şi să ne întâlnim cu copiii, foarte restrâns. În unele cazuri am jucat chiar şi pentru un singur copil. Teatrul "Guguţă", în această pandemie, nu a dormit, a pregătit nişte premiere.

Până pe 15 ianuarie, în sălile teatrelor vor avea acces cel mult 50 de spectatori.
 
Similare
RECOMANDĂRI