Activităţi sportive, organizate în preajma Hramului oraşului Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

 Activităţi sportive, organizate în preajma Hramului oraşului Chişinău

Tradiţional, în fiecare an de Hramul oraşului Chişinău, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, împreună cu federaţiile sportive, organizează competiţii la ciclism, tenis, haltere etc. Elevii cu cele mai bune rezultate se vor învrednici de premii.

Până duminică, pe Şoseaua Băcioi, se desfăşoară cupa deschisă a municipiului Chişinău la ciclism. La lacul Valea Morilor are loc campionatul municipiului Chişinău la caiac-canoe. La Sala sportivă a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” are loc campionatul deschis al municipiului Chişinău la tenis de masă. În zilele de sâmbătă şi duminică, la Şcoala sportivă specializată de haltere, are loc Cupa Open a municipiului Chişinău la haltere.

Pe 13 octombrie, tradiţional, în Sala Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport se va desfăşura Campionatul deschis al municiului Chişinău la karate. Tot duminică, va avea loc Campionatul de toamnă al municpiului Chişinău la activităţi sportive.

Şeful Secţiei sport din cadrul Direcţiei, Victor Gheorghiu, a delcarat pentru IPN că prin aceste acţiuni, organizate tradiţional, autorităţile îşi propun să antreneze tinerii în activităţi sportive, să contribuie la organizarea timpului liber şi la promovare modului sănătos de viaţă, astfel fiind sărbătorit Hramul Chişinăului. La aceste activităţi participă elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitare, cei din cadrul şcolilor sportive şi cluburilor sportive.

Pe 14 octombrie, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport va desfăşura ceremonia de înmânare a Premiului municipal de merit pentru anul 2019, care a ajuns la a XVI-a ediţie. Beneficiarii bursei sunt elevii care au obţinut rezultate excelente la învăţătură şi performanţe excepţionale la competiţiile municipale, naţionale şi internaţionale la diverse discipline şcolare, precum şi în domeniul artelor şi sportului. De asemena, vor fi premiate persoanele în etate care au contribuit substanţial la dezvoltarea şi promovarea valorilor educaţionale, ştiinţifice şi culturale. Evenimentul se va desfăşura la Sala cu Orgă, începând cu ora 12.00.


 
Similare
RECOMANDĂRI