Acte perfectate ilegal, depistate la controlul documentelor la frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Acte perfectate ilegal, depistate la controlul documentelor la frontieră

Poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Leuşeni şi Sculeni au dejucat planurile a doi conaţionali care aveau intenţia de a se legitima cu acte neveridice peste hotarele R. Moldova. Unul din ei a recunoscut că şi-a perfectat actul prin intermediul unei persoane străine. Celălalt însă, nu este în cunoştinţă de cauză despre cele identificate. Incidentele au fost consemnate ieri, 4 ianuarie.

Pentru autorizarea intrării în R. Moldova s-a apropiat un mijloc de transport care efectua cursa Germania-Republica Moldova. Printre pasageri se afla şi un locuitor al oraşului Chişinău, în vârstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, poliţistul de frontieră din punctul de trecere Leuşeni a recurs la verificări suplimentare. Astfel, în portmoneul personal al călătorului a fost depistată o carte de identitate bulgărească, pe numele acestuia, cu semne vizibile de falsificare. Mai deţinea şi o carte de identitate, un card de sănătate şi un card bancar, toate autentice şi emise de către autorităţile germane, dar care nu-i aparţin.

Audiat, tânărul a recunoscut că pentru actul bulgăresc a scos din buzunar 250 de euro, acum doi ani, pentru a se angaja oficial pe teritoriul Uniunii Europene. 

Un alt conaţional este documentat pentru deţinerea permisului de conducere rusesc, asupra căruia lipseau elementele de protecţie. Bărbatul, originar din raionul Ungheni, se deplasa în calitate de pasager al rutei cu destinaţia Germania, prin punctul de trecere Sculeni. Interogată, persoana s-a arătat uimită despre cele depistate, întrucât a muncit mai mulţi ani în Federaţia Rusă, unde a şi urmat şcoala auto.

În repercursiune, ambilor călători li s-au întocmict proces-verbal de audiere şi constatare a celor expuse mai sus. Documentele au fost transmise către laborator pentru realizarea expertizei tehnico-juridice, iar bărbaţii riscă o amendă în baza art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI