Acte falsificate, descoperite la trecerea frontierei dintre Republica Moldova şi România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acte falsificate, descoperite la trecerea frontierei dintre Republica Moldova şi România

În ultimele 72 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat şi ridicat două permise de conducere şi un buletin românesc, toate cu semne de falsificare. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni, Leuşeni şi Cahul, fiind cercetaţi pentru uz de fals în acte a trei conaţionali.

Primele două cazuri au fost înregistrate la intrarea în Republica Moldova. Astfel că în punctul de trecere Leuşeni, poliţistul de frontieră a observat că permisul de conducere moldovenesc, prezentat de către un şofer de 32 de ani, nu corespunde după formă şi fon unui act original. Verificările adiţionale au confirmat primele supoziţii - documentul este falsificat. Tânărul din Hânceşti a declarat că permisul l-a obţinut prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a identificat-o de pe un site de anunţuri. Ba mai mult, cercetările ulterioare au scos la iveală şi faptul că permisul de conducere original i-a fost ridicat acum trei ani de către poliţie, în urma depistării acestuia în stare de ebrietate la volan.

În punctul de trecere Sculeni, a fost descoperită o carte de identitate românească, care ar fi eliberată pe numele unui locuitor al raionului Ştefan Vodă, cu premise de contrafacere. Persoana documentată s-a prezentat în calitate de pasager al unei curse Franţa – Moldova. Deoarece în timpul discuţiei a apărut bănuială rezonabilă privind tăinuirea unui fapt ilegal, s-a recurs la un control suplimentar asupra bărbatului de 45 de ani şi a bunurilor acestuia. În rezultat, în geanta de mână s-a depistat buletinul românesc falsificat. La audieri bărbatul a declarat că şi-a perfectat documentul în cauză pentru a se putea încadra uşor în câmpul muncii într-o ţară europeană.

Şirul ilegalităţilor îl încheie un locuitor al sat. Avdarma, r-nul Comrat, care a încercat să ascundă la controlul trecerii frontierei de stat prezenţa unui permis de conducere falsificat. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Cahul au suspus unui control suplimentar cetăţeanul moldovean, care era pasager al unei rute de ocazie. Ca urmare, în portmoneul acestuia s-a depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autorităţile moldoveneşti pe numele persoanei aflate în PTF. Deşi, documentul vizual nu prezenta bănuială de contrafacere, cercetarea minuţioasă cu tehnica din dotare au evidenţiat mai multe elemente definitorii ale actului care erau falsificate. În cele din urmă, conaţionalul de 35 de ani a recunoscut că acum 10 ani a intrat în posesia permisului, după ce l-a procurat contra sumei de 170 de euro.

În toate cazurile, documentele falsificate au fost ridicate şi urmează să fie supuse expertizei, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanţelor infracţiunii şi luării măsurilor legale ce se impun.
 
Similare
RECOMANDĂRI