Abateri depistate de către inspectorii ANSA la taberele de odihnă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Abateri depistate de către inspectorii ANSA la taberele de odihnă

Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au început controalele inopinate la taberele de vară pentru copii şi au înregistrat primele abateri. Este vorba în special de calitatea apei utilizată în blocurile alimentare, iar administratorilor li s-au înaintat prescripţii pentru înlăturarea neconformităţilor. Deocamdată, doar 46 de tabere din 62 cu sejur permanent din întreaga ţară au primit aviz pentru a-şi începe activitatea, relatează TRM.

„Cele 46 de tabere care au fost verificate de inspectorii noştri, 42 au acel minim necesar ce le permite de a activa. La celelalte blocuri alimentare inspectorii noştri au făcut nişte prescripţii ce urmează a fi înlăturate de către administraţie. Cu părere de rău, din cele 46 de tabere verificate la 12 s-au depistat neconformităţi ce ţin de calitatea apei utilizată în blocurile alimentare”, a declarat Sergiu Sârghi, şef de direcţie la ANSA.  

„Şi anul acesta numărul copiilor care beneficiază de foi gratuite este destul de mare, nu sunt incluşi doar copiii din familiile social-vulnerabile, familiile care sunt mai mult de trei copii, familiile monoparentale, familiile în care avem unul sau ambii părinţi cu dizabilităţi, dar şi copiii cu performanţe, lucru care este inovativ pentru acest an. De asemenea, participă copiii care sunt membri ai cluburilor de tineri din localităţi”, a menţionat Lucia Caciuc, şefa Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Şi în acest an, costul unui bilet la tabără pentru copii din capitală este de 1950 de lei, din care părinţii achită 20%. De asemenea, peste 3500 de copii din familiile social-vulnerabile, a participanţilor la război, dar şi copiii care au obţinut rezultate bune la studii se vor odihni gratuit n municipiul Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI