Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A murit în plină stradă, deşi medicii erau alături

Caz revoltător în Chişinău. Un bărbat de 63 de ani s-a stins din viaţă, chiar dacă o echipă de la serviciul de urgenţe a încercat să îi acorde primul ajutor.

Martorii spun că defibrilatorul din ambulanţă ar fi fost descărcat, fapt negat de  responsabilii de la Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă. O anchetă va face lumină în acest caz.
 
Totul s-a întâmplat în seara zilei de ieri. Bărbatul a căzut la pământ, în plină stradă, iar trecătorii au sunat imediat la numarul unic de urgenţă 112. O ambulanţă a ajuns la faţa locului, dar medicii nu au putut să-l salveze pe bărbat. Martorii spun ca defibrilatorul nu a funcţionat, situaţie negată de reprezentanţii serviciului de ambulanţă. 

O anchetă va face lumină în acest caz. Din păcate, nu este prima dată când o persoană moare subit în stradă. Un alt caz revoltător a avut loc în septembrie, când un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce ambulanţa a ajuns la el în 40 de minute de când a fost solicitată.

Concluziile comisiei de anchetă au arătat că doctorul a indicat eronat în notele explicative informaţiile privind ora de plecare şi de sosire la faţa locului, detalii care se contrazic însă cu cele ale GPS-ului ambulanţei. Atunci, vicedirectorul Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă din Chişinău, dispecerul şi medicul au fost demişi.
Similare
RECOMANDĂRI