Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A mai rămas puţin până când sezonul turistic pentru Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa, se va închide

A mai rămas puţin până când sezonul turistic pentru Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa, se va închide. Anul acesta a fost unul bun pentru zonă. Din cauza pandemiei, mulţi români nu au putut să meargă peste hotare şi astfel s-au îndreptat către obiective autohtone.

Drumul naţional 67 C, cunoscut drept Transalpina, leagă Sebeşul de Novaci si traverseaza pasul Urdele la peste 2100 de metri altitudine. Daca in alte regiuni vara nu pare sa fi trecut, aici sezonul rece se instalează mult mai repede, iar soseaua devine prea periculoasa pentru a mai fi circulata.

EMANUEL JILINSCHI, corespondent TVR: "Astazi este una dintre ultimele zile in care mai poate fi traversata Transalpina. Prognozele meteo spun ca in urmatoarele zile aici vor fi inregistrate temperaturi negative, ceea ce va duce probabil la depunerea de zapada si inchiderea traficului".

Insa chiar si pe final de sezon turistii nu lipsesc, spre bucuria administratorilor de pensiuni, restaurante şi a comercianţilor din zona. .

Desi in primavara sezonul turistic parea compromis de pandemie, bilantul pe anul acesta este unul pozitiv, spun cei care au afaceri in zona. Zilnic, peste 1000 de masini traversează Translpina.

ION JINAR, comerciant: "Într-un fel a fost bine ca oamenii nu au mai plecat in alte tari si au venit aici in România".

MĂRIOARA BĂBU, proprietar stână: "A fost mult mai benefic pentru noi producatorii, iar transalpina a fost mai vizitata de turisti ca in ultimii ani".

Reabilitarea soselei de mare altitudine a început în anul 2008, iar în acest moment lucrările sunt finalizate in proporţie de 99 la sută. Transalpina este deschisă de la 1 iunie până când autorităţile consideră că traficul nu se poate desfăşura în siguranţă, de obicei la începutul lunii octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI