A fost reluată plata subvenţiilor agricole pentru anul 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost reluată plata subvenţiilor agricole pentru anul 2019

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2020, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a reluat procesul de plată a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2019, rămase fără acoperire financiară.

Cererile au rămas fără acoperire financiară din cauza epuizării mijloacelor Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2019, scrie bizlaw.md.

Anul trecut, conform datelor preliminare, AIPA a recepţionat un număr record de 7.505 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4.476 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

Prin intermediul Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural sunt sprijiniţi producătorii agricoli ce au efectuat investiţii în construcţia de sere, înfiinţarea plantaţiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe pieţele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităţilor meşteşugăreşti etc.

Pentru anul 2020, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural constituie 1 miliard de lei.  

Similare
RECOMANDĂRI