Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansată o campanie de promovare a schimbărilor din bibliotecile publice

Mai mult decât cărţi. Bibliotecile publice din Republica Moldova s-au transformat din simpli furnizori de carte în adevărate centre comunitare ce oferă o diversitate de servicii. "E biblioteca mea!", campania lansată astăzi, vine să promoveze inovaţiile şi schimbările ce au avut loc în ultimii şase ani, dar şi noile prevederi legislative în domeniu.

 Acces gratuit la internet, cursuri de coding, lecţii de semne pentru copii hipoacuzici, ore de engleză, club de robotică, sunt doar câteva dintre serviciile oferite astăzi de bibliotecile din Republica Moldova.
 
Schimbarea a fost susţinută de programul Novateca. În ultimii şase ani acesta a asigurat nu doar dotarea tehnică a bibliotecilor publice, dar şi instruirea profesională a bibliotecarilor.
 
Campania "E biblioteca mea", lansată astăzi la Biblioteca Naţională pentru copii "Ion Creangă", are drept scop promovarea modernizării continue a bibliotecilor, dar şi prezentarea noilor prevederi legislative în domeniu, ce oferă noi oportunităţi de dezvoltare.
 
Zilnic, zeci de copii din Chişinău îşi petrec aici în mod util timpul liber, fie că e vorba de coding, robotică, sau poveşti create pe tablete.
 
Campania îşi propune să convingă şi autorităţile publice locale să devină susţinătorii şi partenerii bibliotecilor din comunităţi. 
Similare
RECOMANDĂRI