A fost lansată a II-a etapă a proiectului-pilot de taxarea electronică în transportul public
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansată a II-a etapă a proiectului-pilot de taxarea electronică în transportul public

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi a fost lansată etapa a doua a proiectului–pilot de tichetare electronică în transportul public, care permite cetăţenilor să achite călătoria fără numerar.

În cadrul celei de-a doua etape, cu suportul companiei VISA şi BC Victoribank, sunt testate două tipuri de tehnologii privind plăţile electronice.

Astfel, terminalele mobile ale taxatorilor din troleibuze şi autobuze acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăţi, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

De asemenea, este testată şi tehnologia Tap to Phone, care permite taxatorului din unitatea de transport public să utilizeze smartphone-ul din dotare pe post de terminal, oferind posibilitatea călătorilor să achite rapid şi sigur plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, smartwatch, brăţara fitness sau alt dispozitiv.

Prezent la evenimentul desfăşurat în cadrul Parcului nr.1 de troleibuze, Primarul General, Ion Ceban, a menţionat că iniţierea acestui proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea transportului public din capitală prin oferirea unor servicii de calitate cetăţenilor, iar cu suportul partenerilor şi a tehnologiilor implementate de VISA această iniţiativă poate fi implementată ulterior în cadrul regiilor de transport public municipal.

La rândul său, Sergiu Stoianov, manager de dezvoltare VISA pentru R. Moldova, a precizat că utilizarea tehnologiilor inteligente în transport este o tendinţă la nivel global, iar acest lucru urmează a fi utilizat pe deplin în transportul public din Chişinău pentru a oferi confort călătorilor.

E de menţionat că, la 16 martie, curent, a fost lansată prima etapă a proiectului - pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal (40 troleibuze şi 10 autobuze), în parteneriat cu MasterCard, cu care municipalitatea la fel a semnat un memorandum de colaborare. 
Similare
RECOMANDĂRI