75 focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore
Vizualizari:

75 focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie pe spaţii extinse.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate  în localităţi din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcăneşti, Călăraşi, Şoldăneşti, dar şi suburbii a capitalei.

Peste 30 ha de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călăraşi, iar aproape 12 ha de vegetaţie au fost aprinse în satul Alcedar, raionul Şoldăneşti. De intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 ha de teren. Pompierii au intervenit şi în suburbii a capitalei, unde câte 10 ha de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări la periferia localităţilor Dobrogea şi Ghidighici. În localitatea Codru salvatorii au avut misiunea să stingă 33 ha de vegetaţie. Focul se răspândea cu repeziciune, iar salvatorii au lucrat mai multe ore pentru a asigura securitatea fâşiilor forestiere, dar şi a caselor din preajmă.

Pompierii îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărişul şi iarba uscată, întrucât în condiţii de umiditate redusă şi vânt, focarele se pot extinde pe suprafeţe mari. În situaţii de risc, persoanele pot apela Serviciul 112.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au stins 480 ha de teren din toată ţara.
Similare
RECOMANDĂRI