Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

700 de studenţi de la Medicină au depus Jurământul lui Hipocrate

Au jurat că sănătatea pacienţilor le va fi prima grijă şi vor salva multe vieţi. Cu mâna pe inimă, astăzi, 700 de absolvenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au rostit Jurământul lui Hipocrate. Fericiţi că au terminat studiile, tinerii medici abia aşteaptă să îmbrace halatul alb. Unii vor să-şi facă meseria peste hotare.

Şi au urmat nenumăratele felicitări din partea autorităţilor care au ţinut să le ofere şi un prim sfat în cariera lor. Mari speranţe se pun în cei aproape o mie de medici care au ieşit acum de pe băncile facultăţii. Locuri libere in spitale si policlinici sunt cu duiumul.

La o carieră frumoasă în chirugie visează şi Cristina Proca. Ambiţioasă de fire, tânără doctoriţă munceşte deja ca asistent la Institutul de Medicină Urgentă.

Şi va face acest lucru, din păcate, la sute sau poate mii de kilometri depărtare de casă. Puţini, dar mai sunt şi dintre cei care vor să-şi croiască o carieră în Republica Moldova.

În acest an, la USMF „Nicolae Testemiţanu” au susţinut cu succes examenele de absolvire 992 de studenti, dintre care 292 sunt absolvenţi internaţionali. 450 au făcut Medicină Generală, 105 Stomatologie, 110 au studiat la specialitate Farmacie, iar 35 au ales Medicina Preventivă.


 
Similare