500 de mii de persoane au traversat frontiera ţării în primele 10 zile ale anului
Sursa foto:Iaşi Vizualizari:

500 de mii de persoane au traversat frontiera ţării în primele 10 zile ale anului

Poliţiştii de frontieră au înscris în primele 10 zile ale anului un flux de 507 524 traversări persoane şi 112 266 – mijloace de transport. Valorile traficului de călători fiind în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului 2017. Din numărul total de participanţi la traficul transfrontalier, aproximativ 290 de mii au constituit trecerile cetăţenilor moldoveni.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontiera cu România, în special PTF Leuşeni, fiind perioade în care s-a semnalat un număr mare de călători într-un timp foarte scurt. Printre cele mai tranzitate puncte de trecere se numără PTF Otaci, PTF Chişinău-Aeroport, PTF Sculeni, PTF Giurgiuleşti-Galaţi, dar şi PTF Criva.

Totodată, de la începutul anului 2018, angajaţii Poliţiei de Frontieră nu verifică vinieta, ceea ce prezintă o soluţie în fluidizarea traficului transfrontalier, prin micşorarea timpului de control al documentelor necesare la traversarea frontierei de stat.

În perioada următoare se încheie sărbătorile de iarnă, astfel că se vor menţine creşteri ale traficului la frontieră, în special pe sensul de ieşire din Republica Moldova, cauzate de numărul mare de conaţionali care pleacă la muncă peste hotare.

Pentru fluidizarea traficului transfrontalier va fi suplimentat şi numărul de funcţii în PTF Leuşeni. Ultimele date statistice arată că de la an la an numărul de persoane care traversează frontiera prin PTF Leuşeni este în creştere cu 5,5%, fapt ce ar condiţiona necesitatea de a mări stafful de poliţişti de frontieră pentru a face faţă afluxului de călători şi menţinerea regimului.

Pentru evitarea aglomerărilor, călătorii sunt îndemnaţi să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă.

Similare