Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

500 de kilometri în 54 de ore. Este provocarea pentru sportivii care participă la cea mai dură probă de alergări - Rubicon 2021

O cursă de peste 500 de kilometri prin Republica Moldova în 54 de ore. Este o provocare pentru sportivii care participă la cea mai dură probă de alergări - Rubicon 2021. 200 de participanţi au pornit într-o adevărată aventură sportivă. Atleţii vor alerga aproape fără pauză, timp de trei zile, prin raioanele Republicii Moldova. Startul s-a dat în satul Giurgiuleşti din raionul Cahul.

Alergătorii urmează să parcurgă 504 kilometri din sudul până-n nordul Republicii Moldova. Cursa va dura 54 de ore şi 42 de minute, iar participanţii vor trece prin douăsprezece raioane - de la Cahul până la Briceni. Urmează trei zile de alergări, cu etape dure pe timp de noapte şi de zi.  La câştigarea cursei aspiră 200 de participanţi, împărţiţi în echipe de câte 20 de persoane.

La ştafeta de ultramaraton Rubicon participă şi câţiva angajaţi ai Brigăzii cu destinaţie specială Fulger.

Pentru fiecare etapă, participanţii primesc o insignă cu stema raionului în care ajung. Alergătorii care vor trece toate etapele, se vor înfrednici de întreaga colecţie.

În Vulcăneşti de exemplu, sportivii au fost întâmpinaţi cu muzică şi o masă îmbelşugată.

„Prin competiţia asta noi ne dorim să tragem atenţia societăţii asupra necesităţii unui mod activ şi sănătos de viaţă. Şi este prima competiţie din acesta an organizată şi cu autorităţile centrale. Am trecut prin vulcăneşti unde am asistat la un show şi la o masă întinsă pentru alergători, este un lucru extraordinar. Avem informaţii că se pregătesc surprize şi în alte raioane”, a spus IULIAN BERCU, organizator al cursei Rubicon.

Ştafeta de ultramaraton se va încheia pe 21 februarie în piaţa oraşului Briceni. Cursa Rubicon este organizată pentru al patrulea an la rând.
Similare
RECOMANDĂRI