32 de mii de persoane din localităţile rurale au beneficiat de consultaţii gratuite în acest an
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

32 de mii de persoane din localităţile rurale au beneficiat de consultaţii gratuite în acest an

De la începutul anului 2019, aproximativ 32 de mii de persoane din localităţile rurale au fost consultate gratuit de către echipele mobile de specialişti în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”. Echipele de medici continuă să meargă în sate.

În săptămâna 13-17 mai, echipele mobile de medici vor oferi consultaţii gratuite populaţiei din mai multe localităţi rurale ale Republicii Moldova.

Pe 14 mai, specialiştii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi şi cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate din satele Frunză, Otaci, Dângeni din raionul Ocniţa, iar pe 16 mai, în localităţile Corlăteni, Recea şi Zăicani din raionul Râşcani. 

În această perioadă, copiii din localităţile rurale din raionul Făleşti, satele Glinjeni, Işcălău, Ciolacul Nou, Chetriş şi Bocşa vor fi consultaţi gratuit de echipa mobilă stomatologică. Beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane vârstnice şi cu dizabilităţi din Cocieri, raionul Dubăsari,  vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localităţile rurale ale raioanelor Floreşti, Ştefan-Vodă şi Taraclia vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit, efectuat în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în august 2018, pentru a spori accesul populaţiei din zonele rurale la servicii specializate. De la începutul campaniei au fost consultate 70393 de persoane.

Similare
RECOMANDĂRI