Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

28 de salvatori au trecut cu brio testul de rezistenţă la foc şi au devenit pompieri cu acte în regulă

Au trecut prin foc şi pară la propriu, pentru a demonstra că sunt gata să salveze vieţi omenşti chiar şi în condiţii extreme. 28 de salvatori au trecut cu brio testul de rezistenţă la foc, după ce au stat minute bune la într-un container special, în care temperatura ajungea până la 500 de grade Celsius. Astfel, salvatorii au devenit pompieri cu acte în regulă şi pot merge deja la intervenţii periculoase reale.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cei 28 de salavtori au avut mai multe lecţii teoretice, iar mentori le-au fost şase pompieri cu experienţă. După proba de foc, emoţiile au fost pe măsură.

„Experienţa a fost foarte interesantă. Când intri într-o astfel de încăpere ai în tine o frică dar totuşi până la urmă ai tendinţa să o învingi. E fierbinte, întuneric, nu ştii ce poate urma dra faptul că am avut intructori care ne-au pregătit, asta e şi rezultatul muncii lor”, a spus VASILE PETICA, pompier.

Potrivit regulamentului, asemenea antrenamente fac, de cel puţin patru ori pe an, şi pompierii cu experienţă. Faptul că rezistă la temperaturi extreme şi reuşesc să facă faţă situaţiei în condiţii de vizibilitate minimă, îi ajută să înveţe cum să salveze vieţi omeneşti în timpul unor operaţiuni reale.
 
Similare
RECOMANDĂRI