21 de proiecte, depuse în cadrul Programului „Buget Civil Chişinău”, ediţia 2021, pentru dezvoltarea oraşului
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

21 de proiecte, depuse în cadrul Programului „Buget Civil Chişinău”, ediţia 2021, pentru dezvoltarea oraşului

Primăria municipiului Chişinău informează că în cadrul ediţiei 2021 a Programului Buget Civil, au fost depuse 21 de proiecte, dintre care 12 de valoare mare şi 9 proiecte mici.

Proiectele înaintate de grupurile de iniţiativă se referă la următoarele domenii: dezvoltarea infrastructurii urbane, educaţie, reabilitarea spaţiilor publice şi a scuarurilor, inovaţie, valorificarea patrimoniului arhitectural etc.

Potrivit autorităţlor municipale, Comisia de evaluare se va întruni pentru examinarea proiectelor depuse de cetăţeni, iar până la 30 martie dosarele vor fi evaluate din punct de vedere tehnic şi financiar. De asemenea, va fi apreciată conformitatea cu priorităţile stabilite de municipalitate, criteriile de eligibilitate, fezabilitatea proiectului ş.a.

Proiectele care întrunesc condiţiile Regulamentului privind bugetarea participativă Chişinău vor fi supuse procedurii de vot. Astfel, iniţiativele care vor obţine cel mai mare număr de voturi din partea chişinăuienilor, vor fi declarate câştigătoare, iar municipalitatea va acorda finanţare pentru implementarea lor. 

Similare
RECOMANDĂRI