Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

20 de salvatori au fost instruiţi să acorde primul ajutor medical în situaţii de urgenţă

20 de salvatori au fost instruiţi să acorde primul ajutor medical în situaţii de urgenţă, până la venirea echipelor de medici. Cursurile au fost predate de formatori ai "Ordinului medical maltez", din Polonia. Aceştia au arătat cum se execută corect o resuscitare cardiacă sau cum se acţioneaza în timpul leşinului sau stărilor de sufocare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă spun că astfel de instruiri sunt binevenite, pentru că au avut astfel de situaţii de risc şi nu au ştiut cum să procedeze.
 
Cursul a durat 10 zile, iar astăzi, salvatorilor le-au fost înmânate certificatele de absolvire. Tot astăzi, Guvernul Poloniei a donat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă un echipament medical de ultima generaţie, în valoare de 57 de mii de euro. 
 
În total, activităţile proiectului sunt estimate la peste 247 mii euro, bani oferiţi de Ministerul polonez al Afacerilor Externe. Proiectul va dura pană pe 31 decembrie 2020 şi în cadrul lui alţi 100 de salvatori vor fi  instruiţi să acorde primul ajutor medical.
Similare
RECOMANDĂRI