18 persoane, printre care cinci copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

18 persoane, printre care cinci copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente

Un număr de 18 persoane au solicitat în luna noiembrie ajutorul medicilor de pe ambulanţă după ce s-au intoxicat cu medicamente, dintre aceştia cinci copii.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, de la începutul lunii noiembrie, la serviciul 112 au parvenit 85 de solicitări pe motivul urgenţelor toxice. Dintre acestea, 76 de persoane au fost transportate la instituţiile medicale spitaliceşti din ţară pentru tratament corespunzător.

Conform sursei citate, în aceeaşi perioadă, 18 persoane au solicitat ajutorul medicilor de la urgenţă după ce s-au intoxicat cu medicamente. La faţa locului, echipele de asistenţă medicală urgentă au depistat cinci cazuri de intoxicaţii cu medicamente cu scop de suicid. 

Medicii de pe ambulanţă avertizează persoanele care suspectează că s-au intoxicat cu medicamente să anunţe imediat personalul medical şi să comunice dozele, dar şi substanţele pe care le-au folosit. Ei reamintesc populaţiei că toate medicamentele trebuie păstrate într-un dulap încuiat, la care micuţii să nu aibă acces, pentru a reduce la minim incidenţa cazurilor de intoxicaţie cu medicamente la copii. 

Conform datelor statistice, în perioada 2012-2017, în ţară, la copiii până la 18 ani au fost înregistrate 7174 de cazuri de intoxicaţii cu diferite substanţe chimice: medicamente, alcool, pesticide, gaze, nitraţi, acizi. Cel mai mare număr (1742) de astfel de intoxicaţii s-a înregistrat în anul 2015.

Similare
RECOMANDĂRI