170 de elevi olimpici din Republica Moldova au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România
Sursa foto:IPN Vizualizari:

170 de elevi olimpici din Republica Moldova au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

170 de elevi din Republica Moldova care au câştigat diferite olimpiade naţionale au plecat, în seara de 12 august, în tabăra de odihnă de la Sulina, România. Potrivit lui Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la Bucureşti ( MRP ) a adăugat anul acesta două tabere noi pentru elevii olimpici din Republica Moldova.

„Taberele din judeţul Hunedoara şi judeţul Gorj se adaugă celor tradiţionale, de la Oglinzi, judeţul Neamţ şi de la Sulina”, a declarat Daniel Ioniţă, potrivit IPN. Diplomatul român a mai precizat că anul acesta, comparativ cu anul trecut, au fost alocate 10 locuri suplimentare pentru copiii olimpici din Republica Moldova.

„Copiii au posibilitatea de a lega prietenii, de a schimba idei. Îmi doresc ca aceşti copii care pleacă în tabără să fie printre cei care vor contribui în mod esenţial la definitivarea drumului european al Republicii Moldova. Aceşti copii sunt, în mod metaforic, copii ai unirii, ai unirii noastre în Uniunea Europeană”, a declarat Daniel Ioniţă.

Ambasadorul român a mai precizat că elevii care au plecat în tabere sunt din toate regiunile R. Moldova şi au fost selectaţi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

Diplomatul român a declarat pentru IPN că acesta este al 11-lea an în care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sprijină copii olimpici din Republica Moldova şi că Guvernul de la Bucureşti va continua şi pe viitor să acorde sprijin sectorului educativ din Republica Moldova.

Liliana Nicolaescu Onofrei, ministrul educaţiei din Republica Moldova, a declarat că acest proiect este foarte important pentru instituţia pe care o conduce. „Este important ca elevii cu performanţe deosebite de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască, să socializeze. Este important pentru că asta înseamnă un schimb de experienţă şi o schimbare de viziune”, a spus ministra educaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI