17 focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

17 focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri

17 focare de vegetaţie aprinsă au fost stinse în ultimele 24 de ore. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Floreşti, Cahul, Sângerei, Străşeni, Călăraşi şi municipiul Chişinău, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI.

Peste 10 hectare de iarbă uscată şi gunoi au ars în localitatea Dereneu, raionul Călăraşi şi încă 10 hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări în localitatea Făgureni, raionul Străşeni. Pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetaţie şi pe terenurile din apropierea străzilor Albişoara, Aleco Russo şi Maria Drăgan din Chişinău. În total, salvatorii au stins peste 30 de hectare de iarbă şi gunoi.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte regulile împotriva incendiilor şi să nu aprindă vegetaţia uscată. Potrivit informaţiei IGSU, de la începutul anului, pompierii au stins peste 630 de hectare incendiate. În situaţii de risc, oamenii pot suna la Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI