Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

150 de tineri din 17 partide politice vor simula ziua alegerilor în Republica Moldova

Peste 150 de tineri, care fac parte din 17 partide politice, participă timp de trei zile la Forumul Naţional al Tinerilor în Domeniul Electoral. Participanţii se vor familiariza cu procesul electoral, cu alegerile şi importanţa mandatului alesului local.

Forumul se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv. Participanţii de la ediţia precedentă au revenit la cursuri. Cei care au venit pentru prima dată spun că e o oportunitate de a se implica în activitatea politică.

Timp de 3 zile, participanţii vor simula ziua alegerilor, vor forma partide politice, vor alege conducerea şi vor pregăti actele necesare de înregistrare în cursa electorală. Apoi vor pregăti campania electorală, cu slogane şi dezbateri simulate.

Forumul Naţional al Tinerilor în Domeniul Electoral este organizat în cadrul proiectului "Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente". Proiectul este organizat de Comisia Electorală Centrală şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral şi implementat de PNUD Moldova, cu suportul USAID.
Similare
RECOMANDĂRI