Un angajat al Căii Ferate şi soţia acestuia furau motorină dintr-un tren marfar
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un angajat al Căii Ferate şi soţia acestuia furau motorină dintr-un tren marfar

Două persoane necunoscute, care săvârşeau acţiuni ilegale în zona de frontieră, au fost surprinse în flagrant în apropierea căii ferate. Persoanele au aruncat din locomotiva unui tren marfar 14 butelii pline cu motorină.

Incidentul a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute la ora trei dimineaţa. Angajaţii Poliţiei de Frontieră au monitorizat un automobil ce se deplasa spre râul Prut, care ulterior a staţionat în apropierea căii ferate de lângă satul Slobozia Mare.

În scurt timp, un tren marfar a încetinit în preajma celor două persoane, iar din locomotiva acestuia un alt individ a aruncat 14 recipiente din plastic a câte 25 litri fiecare, pline cu combustibil. Poliţiştii de frontieră au dejucat planurile celor doi necunoscuţi în timp ce aceştia le încărcau în automobil.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, bărbatul de 51 de ani şi femeia de 46 de ani erau soţ şi soţie cu domiciliul în satul Giurgiuleşti, raionul Cahul. Bărbatul este angajat al Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Pentru aflarea în zona de frontieră fără informarea prealabilă, persoanele s-au ales cu o amendă contravenţională conform legislaţiei în vigoare, iar pentru fapta ilegală ei riscă şi o amendă penală în mărime de la 32500 la 67500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI