12 milioane de arbori, pregătiţi pentru plantare în Republica Moldova în cadrul campaniei de înverzire
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

12 milioane de arbori, pregătiţi pentru plantare în Republica Moldova în cadrul campaniei de înverzire

În pepinierile întreprinderilor silvice din Republica Moldova sunt 12 milioane de puieţi, material săditor talie joasă şi înaltă, ce ar putea fi plantaţi în cadrul campaniei de înverzire. Despre acest lucru a anunţat directorul Agenţiei „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru.

El a făcut un apel către Autorităţile Publice Locale, instituţii de stat, instituţii de învăţământ şi alte organizaţii, să stabilească zonele ce urmează a fi plantate şi să remită solicitările pentru asigurarea cu material săditor subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei „Moldsilva”.

Totodată, silvicultorii vor merge în şcoli, grădiniţe şi alte instituţii pentru a promova această campanie de responsabilizare civică şi dragoste de plaiul natal. Drept urmare, copiii din instituţiile preşcolare şi şcolare se vor bucura de teritorii adiacente plantate cu arbori şi arbuşti.

Campania este organizată în contextul marcării, la 21 martie, a Zilei internaţionale a pădurilor, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2013 şi marcată la nivel mondial.
Similare
RECOMANDĂRI