Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

12 jurnalişti din nouă ţări au venit în Republica Moldova pentru a scrie despre industria vinicolă autohtonă

Având o tradiţie milenară pe aceste meleaguri, vinul basarabean este, acum, motiv de mândrie naţională dar şi un produs de succes la export.

Licorile lui Bachus de pe plaiurile basarabene ajung în peste 50 de ţări de pe tot globul. Tocmai de aceea, 12 jurnalişti străini, specializaţi în domeniu sau care scriu despre vinuri, au fost invitaţi de Oficiul vinului în Republica Moldova. Oaspeţii au fost provocaţi să descopere industria vinicolă de aici, după care să-şi împartă impresiile cu cititorii sau telespectatorii lor.

Invitaţi de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, jurnaliştii străini vor petrece patru zile în Republica Moldova, timp în care vor vizita 16 crame. Organizatorii îndeamnă oaspeţii să guste şi să descopere unicitatea şi valoarea mândriei naţionale basarabene, care este vinul. Participanţii la această calatorie se vor familiariza cu tradiţiile locale şi vor afla mai multe despre soiurile autohtone de struguri şi modul de producere a vinurilor.

Barbara Hutter este din Viena şi spune că a vrut să vină în Republica Moldova pentru peisajele frumoase dar şi pentru că este o destinaţie turistică despre care străinii abia încep să afle. 

Pentru degustare, organizatorii le-au pregătit oaspeţilor  60 de soiuri de vin, din cele trei regiuni ale ţării: Codru, Ştefan Vodă şi Valul lui Trăian.

Anterior, cei de la Oficiului Naţional al Viei şi Vinului au invitat în Republica Moldova alţi doi ziarişti cunoscuţi de la revista americană Forbes care au scris despre cramele şi vinurile de aici.
Similare
RECOMANDĂRI