Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

12 căprioare printre care 8 pui au fost ucise de braconieri. Animalele ar fi fost împuşcate de mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai Moldosilva

12 căprioare printre care 8 pui au fost ucise de braconieri. Mai multe fotografii în care apar cadavrele animalelor sălbatice au fost publicate pe internet. În descrierea imagiilor se precizează că ar fi fost suprinse într-o pădure din raionul Sîngerei, iar animalele ar fi fost împuşcate de mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai Moldosilva. Inspectoratul de Poliţia Sîngerei s-a autosesizat în acest caz. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emotional.

Pe pagina de facebook a Partidului Democraţia Acasă, au fost postate mai multe fotografii cu animalele ucise. În imagini apare şi un bărbat cu o armă, despre care se spune că ar fi fiul şefului Ecologie al raionului Sîngerei. Autorului postării, Vasile Costiuc, susţine că un anomim i-ar fi trimis aceste fotografii iar din grupul de braconieri fac parte mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Sîngerei, un şef de la Moldsilva. Şelul lor ar fi Vladislav Guila, şeful Serviciului Patrulare Sîngerei. Contactat de TVR MOLDOVA, Vladislav Guila a respins acuzaţiile.

VLADISLAV GUILA, şeful Serviciului Patrulare Sîngerei: „Aşa ceva nu a fost în viaţă şi nu poate să fie. Da, eu sunt vânător. Sunt membru Asosciaţie Pescarilor şi Vânătorilor, legitim. Am carnet de vânător, dar la braconaj nu a fost niciodată. Clar lucru că, în activitatea mea de serviciu am mulţi duşmani şi s-a găsit o persoană care m-a bîrfit”.

După publicarea imaginilor, Inspectoratul de Poliţia Sîngerei a iniţiat o anchetă. Şi Agenţia "Moldsilva" s-a autosesizat şi a creat un grup de lucru pentru găsirea braconierilor.

COMUNICAT AGENŢIA MOLDSILVA: "În acest context, se solicită aportul tuturor persoanelor care dispun de informaţii în acest caz şi se garantează confidenţialitatea strictă pentru cei care vor oferi asemenea informaţii. Totodată, Agenţia reiterează poziţia instituţiei de condamnare a acestor abuzuri şi declarăm că persoanele care s-au dedat la asemenea fapte urmează să poarte responsabilitatea, conform legislaţiei Republicii Moldova, indiferent de orice circumstanţe."

Potrivit Codului Penal, vânatul ilegal se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI