10 mii de pachete cu ţigarete de contrabandă şi o barcă gonflabilă, confiscate de poliţiştii de frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

10 mii de pachete cu ţigarete de contrabandă şi o barcă gonflabilă, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională Nord au contracarat o tentativă de transportare a ţigărilor de contrabandă. Lotul de 200 mii de ţigarete, fără timbru de acciz, au fost depistate într-un mijloc de transport, care înainta spre râul Prut, unde urmau să fie trecute ilegal în ţara vecină.

Pe 7 octombrie, în contextul desfăşurării unui şir de măsuri pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, inclusiv în baza analizei de risc, s-a acţionat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Lipcani. Ca urmare, în jurul orei 23:30, echipa mobilă a Direcţiei regionale NORD aflată în misiune de serviciu a stopat în apropierea satului Pererîta un mijloc de transport Volkswagen Caddy. La volanul autoturismului a fost legitimat un locuitor al satului Corjăuţi, raionul Briceni, în vârstă de 47 de ani. În timpul verificărilor, în porbagajul autoturismului au fost depistate 20 de cutii în care se aflau 10 mii de pachete cu ţigarete fără timbrul de acciz şi o barca gonflabilă.

Atât la faţa locului, cât şi în cadrul audierilor ulterioare, bărbatul nu a dorit să răspundă la ncio întrebare adresată din partea poliţiştilor de frontieră.

În prezent, cercetările continuă pe acest caz pentru elucidarea tuturor circumstanţelor, identificarea persoanelor implicate şi evaluarea obiectivă a mărfii. Până la finele investigaţiilor, bunurile depistate au fost depozitate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul SPF Lipcani.

În repercursiune, dacă se va adeveri vinovăţia nemijlocită a bărbatului identificat, acesta va fi atras la răspundere contavenţională conform art.287 al. (10) al CC al RM.

Similare
RECOMANDĂRI